ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Στη σημερινή του μορφή με 4 Σχολές και 11 Τμήματα σε πέντε πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Εκπαίδευση σε υψηλό επίπεδο

Εκπαίδευση σε υψηλό επίπεδο

Ο βασικός σκοπός είναι να εκπαιδεύσει επαρκώς και σε υψηλό επίπεδο τους σπουδαστές του τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο ώστε να καταστούν ικανοί να ασκήσουν ελεύθερο επάγγελμα της ειδικότητας τους και να...

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ως ένα από τα μεγαλύτερα ανώτατα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας και το μεγαλύτερο τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Δ. Μακεδονίας, με τις τρεις Σχολές του, τα τρία Παραρτήματα και τα...

Εξειδίκευση - Καινοτομία

Εξειδίκευση - Καινοτομία

Η αποστολή επιτυγχάνεται με την ανάπτυξη ποικίλων εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων, με την συστηματική βελτίωση των υποδομών και με την διεύρυνση των ανθρώπινων πόρων.

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στα Γρεβενά

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στα Γρεβενά

Το πρόγραμμα σπουδών σχεδιάστηκε με βάση τα καλύτερα προγράμματα σπουδών της Ελλάδος και του Εξωτερικού.

Φοιτητική Μέριμνα

Φοιτητική Μέριμνα

Τα προβλήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, τα προβλήματα ψυχαγωγίας, άθλησης και διάφορα άλλα που μπορεί να αντιμετωπίζουν σαν νέοι άνθρωποι ή τα πρόσθετα προβλήματα...

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα

Η Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής στη Φλώρινα λειτουργεί με γνώμονα  τις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας και με στόχο την ουσιαστική συμβολή στη...

Η Βιβλιοθήκη έχει σαν στόχους

Η Βιβλιοθήκη έχει σαν στόχους

Τη σωστή επιλογή, απόκτηση, διάθεση και αποτελεσματική διαχείριση του απαραίτητου υλικού, για να μπορεί κάθε φορά να υποστηρίζει τις εκπαιδευτικές, ή άλλες δραστηριότητες του ΤΕΙ. Την σύνταξη και προσφορά...

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά

 Η επίτευξη της αποστολής θεμελιώνεται επί της αρχής ότι το ανταγωνιστικό επιχειρηματικό στέλεχος θα πρέπει να έχει πλήρη, εκλεπτυσμένη και συγχρόνως κριτική θεωρητική και πρακτική κατάρτιση. ΤΕΙ Δυτικής...

Ορκωμοσία - Αποφοίτηση

Ορκωμοσία - Αποφοίτηση

 Οι σπουδές στο ίδρυμα διαρκούν τέσσερα έτη και περιλαμβάνουν παρακολουθήσεις θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων, πτυχιακή εργασία και εξάμηνη πρακτική άσκηση. Σε κάθε μάθημα, την πρακτική άσκηση και την...

Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας

Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας

Η προαγωγή και συστηματοποίηση της τεχνολογικής έρευνας, η σύνδεση της με την παραγωγή,  η καινοτομία, η ποιότητα προϊόντων, εφαρμογών και υπηρεσιών, αποτελούν αδήριτη αναγκαιότητα για την ανάπτυξη της χώρας σε...

Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων

Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων

Έχει σχεδιαστεί με προσανατολισμό την ενίσχυση της συμβατικής διδασκαλίας αξιοποιώντας την ήδη σε υψηλό βαθμό αφομοιωμένη στο χώρο της εκπαίδευσης πληροφορική τεχνολογία. Ακολουθεί τη φιλοσοφία του λογισμικού...

 • ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

  ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

 • Εκπαίδευση σε υψηλό επίπεδο

  Εκπαίδευση σε υψηλό επίπεδο

 • ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

  ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

 • Εξειδίκευση - Καινοτομία

  Εξειδίκευση - Καινοτομία

 • ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στα Γρεβενά

  ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στα Γρεβενά

 • Φοιτητική Μέριμνα

  Φοιτητική Μέριμνα

 • ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα

  ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα

 • Η Βιβλιοθήκη έχει σαν στόχους

  Η Βιβλιοθήκη έχει σαν στόχους

 • ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά

  ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά

 • Ορκωμοσία - Αποφοίτηση

  Ορκωμοσία - Αποφοίτηση

 • Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας

  Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας

 • Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων

  Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων

Σας ενδιαφέρει

 


 

 Latin TEI W.M.

 

latin copy

 

 

 

 

 


 

 

 

Education New Zealand – “Dream NEW” Scholarship

Δείτε περισσότερα

 

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Φοιτητικά Δάνεια για σπουδές δεύτερου κύκλου - Σκοπός - Ευνοϊκοί όροι

 

foithtodaneia

 

Σύμφωνα με πληροφορίες , το ποσό των 12.000 ευρώ για ετήσιο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών και 18.000 ευρώ για πρόγραμμα που διαρκεί έως δύο έτη θα μπορούν να λάβουν φοιτητές που ξεκινούν σπουδές δεύτερου κύκλου.

Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας για την καθημερινή σας φοιτητική ενημέρωση!

Με έγγραφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Πρόγραμμα Erasmus+ (2014-2020), προβλέπεται η υλοποίηση μηχανισμού εγγύησης σπουδαστικών δανείων.

Hδη το υπουργείο Παιδείας έχει απευθυνθεί στο Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+), όπως και στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να συνδράμουν στην ενίσχυση του μηχανισμού εγγύησης σπουδαστικών δανείων, μέσω της ενημέρωσης και ενθάρρυνσης της συμμετοχής όλων των ενδιαφερομένων σε εθνικό επίπεδο (φοιτητών, εκπαιδευτικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων).

Η σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών για τα όλα τα Φοιτητικά Δάνεια (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Για την ώρα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συμμετέχουν στον εν λόγω μηχανισμό είναι α) η ισπανική τράπεζα MicroBank, (με 70 δανειακές συμβάσεις από τον Ιούνιο του 2015) και β) ο τραπεζικός όμιλος BPCE Γαλλίας, ο οποίος μόλις την 1η Δεκεμβρίου 2015 υπέγραψε σχετική σύμβαση με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

 


Γνωρίζεις κάποιον Αμερικανό φοιτητή που σπουδάζει στην Ελλάδα; Μπορείς να κερδίσεις ένα ταξίδι δώρο!

Αν ξέρετε κάποιον Αμερικανό φοιτητή που σπουδάζει στην Ελλάδα μπορείτε να τον προτείνετε στο Institute of International Education (IIE) και να κερδίσει μια υποτροφία 10.000 δολαρίων για σπουδές στην Αμερική ενώ εσείς θα κερδίσετε ένα ταξίδι δώρο!

 

KERDISE AMERIKH

 

 


Είσαι προπτυχιακός ή μεταπτυχιακός φοιτητής; Σε ενδιαφέρει ο τομέας της επιχειρηματικότητας; 

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR Hellas) διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Φοιτητικό Διαγωνισμό για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη “Νίκος Αναλυτής”.

Μείνετε συντονισμένοι στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας για την καθημερινή σας φοιτητική ενημέρωση!

Οι φοιτητές μπορούν να συμμετέχουν σε αυτόν με τη συγγραφή εργασίας στο παρακάτω θέμα

Ο ρόλος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο επιχειρείν ως μοχλός ανάπτυξης

 • με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και
 • κατά προτίμηση στους κλάδους τουρισμού, ναυτιλίας, αγροτο – διατροφής Οι παραπάνω κλάδοι είναι ενδεικτικοί και όχι υποχρεωτικοί.

Σε ποιους απευθύνεται:

Απευθύνεται σε ομάδες αποτελούμενες από 3 ή 4 πανεπιστημιακούς φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Βραβείο: Συμμετοχή των τριών νικητήριων ομάδων φοιτητών σε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις Βρυξέλλες που θα περιλαμβάνει και επίσκεψη στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Καταληκτική ημερομηνία: 10 Ιουλίου 2016

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Φοιτητικού Διαγωνισμού (ΕΔΩ) και στο facebook (ΕΔΩ). Εκεί μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το Υπόδειγμα Υποβολής Εργασίας, τα Κριτήρια Αξιολόγησης καθώς και πληροφοριακό υλικό από τον 1 ο και 2 ο κύκλο.

Μπορείτε, επίσης, να απευθυνθείτε αποστέλλοντας email στο csr-na- Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλ. 210- 3387422. Υπεύθυνη έργου: κ. Άντα Παπασταμέλου.

 


Δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε φοιτητές Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων από τον Δήμο Βόλου

Την ένταξή του στον κόμβο πρακτικής εξάσκησης «Άτλας» θα επιδιώξει ο Δήμος Βόλου για να υποδεχθεί φέτος το καλοκαίρι φοιτητές Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, ώστε να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στις υπηρεσίες του. Σημειώνεται ότι ο «Ατλας» είναι μία διαδικτυακή υπηρεσία η οποία διασυνδέει τους φορείς που παρέχουν θέσεις πρακτικής άσκησης με όλα τα ακαδημαϊκά Ιδρύματα της επικράτειας, δημιουργώντας μία ενιαία βάση θέσεων πρακτικής άσκησης και χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ.

Την προοπτική ένταξης του δήμου στον κόμβο συζήτησαν σήμερα η αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Μποντού-Τοκαλή με τον εκπρόσωπο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Π.Θ.) που συμμετέχει στο πρόγραμμα, Ισίδωρο Παππά. Είναι το πρώτο με το οποίο είχε επαφή ο Δήμος Βόλου, ενώ συζητήσεις αναμένεται να γίνουν και με άλλα τμήματα του Π.Θ., που επίσης συμμετέχουν, όπως και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ευρώπης.

«Η πρακτική εξάσκηση γίνεται στο διάστημα Ιούνιος – Σεπτέμβριος και ο Δήμος Βόλου με απόφαση του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα», δήλωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας. Όπως εξήγησε, οι υπηρεσίες πρόκειται να δηλώσουν τον αριθμό φοιτητών που επιθυμούν για να κάνουν πρακτική εξάσκηση και στη συνέχεια ο Δήμος θα προχωρήσει σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για το σκοπό αυτό.

 


BUSINESS TALENTS Διαγωνισμός με Προσομοιωτή & Ημέρες Καριέρας 2015-16

foto slider2

 

Το BusinessTalents, ο πρωτοποριακός Διαγωνισμός με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή για Φοιτητές και Αποφοίτουςπου σας δίνει τη δυνατότητα να διοικήσετε με την ομάδα σας μία εταιρία και να εξασκηθείτε με Επιχειρηματικά Σχέδια στη λήψη κάθε είδους αποφάσεων πάνω στις λειτουργίες της, σε μια πρακτική άσκηση Επχειρηματικότητας, διοργανώνει φέτος και τις Ημέρες Καριέρας με συμμετοχή κορυφαίων επιχειρήσεων και προσφέρει την ευκαιρία να στείλτε το Βιογραφικό σας, να κάνετε Συνεντεύξεις, να παρακολουθήσετε παρουσιάσεις και workshops, και να κάνετε αίτηση για Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης 

Μέγας Χορηγός του προγράμματος η BIC ΒΙΟΛΕΞ,  υλοποίηση με Συνεργάτη το “kariera.gr”

Ο Διαγωνισμός που θα συμμετάσχετε είναι εθνικός και αποτελεί μία συναρπαστική πρακτική εμπειρία με Δωρεάν χρήση του Προσομοιωτή, συνεργασίας με την ομάδα σας και ανάπτυξης δεξιοτήτων, που δεν πρέπει να χάσετε !  Μετά από 10 “εταιρικά έτη” και αντίστοιχα Επιχειρηματικά Σχέδια που διαρκούν από Φεβρουάριο ως Μάϊο 2016, θα προκριθείτε ανάμεσα στις 75 καλύτερες Ομάδες στο μεγάλο Τελικό στις 3 Ιουνίου, όπου θα διεκδικήσετε Βραβεία 10.000 €, ενώ θα λάβετε και ένα Δίπλωμα.

Γίνεται για 3η χρονιά στην Ελλάδα μετά τις επιτυχημένες δύο διοργανώσεις του 2014 και 2015 με συνολικά 5.000 συμμετέχοντες από όλα (κυριολεκτικά) τα Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι της Ελλάδας, καθώς και Ιδιωτικά Κολλέγια και ΙΕΚ.

Οι Ημέρες Καριέρας θα υλοποιηθούν στο διήμερο 3 & 4 Ιουνίου 2016, μαζί με τον Τελικό του Διαγωνισμού της 3/6. Με την Εγγραφή σας στο Διαγωνισμό εξασφαλίζετε ταυτόχρονα συμμετοχή σε όλες τις δράσεις CAREER DAYS με τις επιχειρήσεις, την αποστολή του Βιογραφικού σας σ’αυτές και την παρουσία σας στο διήμερο event, ανεξάρτητα αν θα προκριθείτε ή όχι στον Τελικό.

- Οι Εγγραφές άνοιξαν στις 15 Δεκεμβρίου 2015 και λήγουν 21 Φεβρουαρίου 2016

- Έναρξη Διαγωνιστικού μέρους Online 23 Φεβρ., έως Μάϊο 2016.

Δείτε ΣΤΟΝ “ΠΙΝΑΚΑ” :  ’ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ”  - “ΠΩΣ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ”

 • Θα μπορέσεις να ζήσεις τις ίδιες εμπειρίες με αυτές των στελεχών μιας πραγματικής εταιρίας, σε πιστή αναπαράσταση της αγοράς, του ανταγωνισμού και των αντιδράσεών του.
 • Θα έχεις στη διάθεσή σου ένα πειραματικό εργαστήριο ενεργειών για να βιώσεις τον επιχειρηματικό κόσμο.l
 • Θα εμπεδώσεις τη θεωρία κάνοντας πράξη την Στρατηγική σου για την εταιρία, δουλεύοντας Επιχειρηματικά Σχέδια (Business Plans) με αποφάσεις, πάνω στον κύκλο προγραμματισμού (Ανάλυση , Σχεδιασμός, Εκτέλεση, Έλεγχος) και στις λειτουργίες Marketing, Παραγωγή, Logistics, Χρηματοοικονομικά, Ανθρ.Δυναμικό των εταιριών.
 • Θα αποκτήσεις περισσότερα εφόδια για να αντιμετωπίσεις το μέλλον και να σκεφθείς τον επαγγελματικό σου προσανατολισμό.
 • Θα αναπτύξεις δεξιότητες που είναι απαραίτητες σε οποιαδήποτε θέση και επάγγελμα για όλη σου την ζωή.
 • Με τη συμμετοχή εξασφαλίζεις θέση στις Ημέρες Καριέρας, την απσοτολή του Βιογραφικού σου στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν (θα ανακοινώνονται στην πορεία),
 • Ευκαιρίες για αιτήσεις για Θέσεις Εργασίας ή Πρακτικής Ασκησης, παρουσιάσεις, workshops και όλες τις ενέργειες των επιχειρήσεων

 


Μαθήματα Latin στους φοιτητές του ΤΕΙ Δ.Μ.

LATIN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Χαλαρώνουν τα capital controls για τους πρωτοετείς φοιτητές και σε όσους συμμετέχουν σε προγράμματα ERASMUS

Α. Επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού όψεως ή καταθέσεως ή η προσθήκη συνδικαιούχου σε υφιστάμενο λογαριασμό, σε πρόσωπα που αποκτούν για πρώτη φορά την ιδιότητα του φοιτητή κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016, εφόσον ο τόπος σπουδών είναι διαφορετικός από τον μέχρι τώρα τόπο μόνιμης κατοικίας τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υφίσταται άλλος διαθέσιμος λογαριασμός στο όνομά τους με την ιδιότητα του δικαιούχου ή συνδικαιούχου.

Για την πιστοποίηση της φοιτητικής ιδιότητας, απαιτείται βεβαίωση εγγραφής από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Κολλέγιο, Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών, Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης ή σχολή επαγγελματικής κατάρτισης ή μαθητείας.

Β. Ομοίως, επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού όψεως ή καταθέσεως σε φοιτητές που κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015−2016 θα συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών ERASMUS και η ύπαρξη λογαριασμού αποτε− λεί προϋπόθεση για την καταβολή της προβλεπόμενης αποζημίωσης, εφόσον δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος λογαριασμός. Για την πιστοποίηση της συμμετοχής τους στα εν λόγω προγράμματα απαιτείται η σχετική βεβαίωση της σχολής φοίτησης.

Τα παραπάνω προβλέπει Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου.


 

 

  5 δωρεάν εφαρμογές που θα διευκολύνουν τις σπουδές σας

my

 

Είστε προπτυχιακός ή μεταπτυχιακός φοιτητής; Σας παρουσιάζουμε 5 δωρεάν εφαρμογές για τον υπολογιστή σας και τις φορητές συσκευές σας που θα σας οργανώσουν και θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη καθώς προσπαθείτε να συνδυάσετε σπουδές και κοινωνική ζωή.

Evernote

Αν μέχρι σήμερα δεν γνωρίζατε το Evernote, είναι καιρός να το δοκιμάσετε γιατί οι δυνατότητες που προσφέρει είναι πραγματικά αμέτρητες. Το Evernote είναι μια δωρεάν εφαρμογή για pc, tablets και smartphones, με το οποίο μπορείτε να δημιουργησετε και να αποθηκεύσετε σημειώσεις με κείμενο, φωτογραφίες ή ήχο. Έτσι, μπορείτε π.χ. να κρατήσετε σημειώσεις την ώρα του μαθήματος στο pc σας ή να ηχογραφήσετε σημαντικά σημεία των διαλέξεων και να τα επισυνάψετε στις σημειώσεις σας.Το Evernote θα συγχρονίσει αυτόματα τις σημειώσεις σας με όλες τις συσκευές που χρησιμοποιείτε για να έχετε πρόσβαση σε αυτές όποτε θέλετε. Μπορείτε ακόμη να βγάλετε φωτογραφία και να αποθηκεύσετε κάποιο σημαντικό έγγραφο (π.χ. από τον πίνακα ανακοινώσεων της σχολής σας ή τη σελίδα ενός βιβλίου). Με το Web Clipper που προσφέρει το Evernote θα αποθηκεύετε ολόκληρες ιστοσελίδες, άρθρα, links, σημαντικά emails και pdf's από το internet για να τα έχετε διαθέσιμα για αργότερα. Η εφαρμογή σας επιτρέπει ακόμη να συνδυάζετε και να συγχωνεύετε τις σημειώσεις σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν γράφετε μια εργασία και θέλετε να ενοποιήσετε τις πληροφορίες που έχετε συλλέξει σε ένα έγγραφο. Μπορείτε, επίσης,να μοιραστείτε τις σημειώσεις σας με τους συμφοιτητές σας μέσω Facebook, Twitter, LinkedIn, email ή απλώς αντιγράφοντας το link των σημειώσεων σας και επισυνάπτοντας το όπου εσείς θέλετε. Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε.Θα δείτε ότι καθώς το χρησιμοποιείτε θα ανακαλύπτετε νέους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να οργανώνετε την εργασία και το χρόνο σας.

Pocket

Είστε από αυτούς τους φοιτητές που όταν βρίσκουν κάτι ενδιαφέρον στο internet ανοίγουν αμέτρητα παράθυρα και tabs στον browser τους για να μη χάσουν καμία πληροφορία; Τώρα με ένα απλό κλικ μπορείτε να στείλετε ιστοσελίδες, άρθρα, φωτογραφίες, video στο Pocket για να έχετε πρόσβαση σε αυτά αργότερα. Μπορείτε μετά να ανοίξετε το Pocket σε οποιαδήποτε συσκευή- pc, tablet η κινητό. Και το καλύτερο: δεν χρειάζεται να είστε online για να δείτε αυτά που έχετε αποθηκεύσει!

Εναλλακτικά: Instapaper, Readability

Google Drive

Οι μέρες που γράφατε ένα έγγραφο στο υπολογιστή σας και το στέλνατε με email στον εαυτό σας για να είστε σίγουροι ότι δεν θα το χάσετε έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Χρησιμοποιείστε το Google Drive για να έχετε πρόσβαση και να επεξεργαζεστε τα έγγραφα σας από οπουδήποτε. Αν έχετε κοινά projectς με τους συμφοιτητές σας μπορείτε να τους καλέσετε να δουν, να κατεβάσουν και να συνεργαστούν σε όλα τα αρχεία που θέλετε. Κάντε ένα κοινόχρηστο φάκελο για την ομάδα σας και παρακολουθήστε όλες τις αλλαγές στην εργασία σας σε πραγματικό χρόνο. Έτσι δεν χρειάζεται να ανταλλάσετε συνημμένα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εναλλακτικά: Dropbox (κάνει ό,τι και το Google Drive με τη διαφορά ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας ακόμη και όταν είστε offline! )

Wunderlist

Αυτή η εφαρμογή σας επιτρέπει να δημιουργείτε λίστες με τις υποχρεώσεις σας, τα todos, σημειώσεις, υπενθυμίσεις κλπ και να τις έχετε διαθέσιμες σε όλες σας τις συσκευές. Προσθέτοντας ένα αντικείμενο σε μια λίστα σας δίνεται η δυνατότητα να ορίσετε μια καταληκτική ημερομηνία, ώστε να μην χάσετε ποτέ καμία προθεσμία. Μπορείτε να σημειώνετε ότιδήποτε θέλετε στις λίστες σας, ενώ το αστεράκι θα κάνει τα πιο σημαντικά σημεία να ξεχωρίζουν. Μπορείτε, επίσης, αν το επιθυμείτε, να ρυθμίσετε από ποιές εφαρμογές θέλετε να σας έρχετε ειδοποίηση κάθε φορά που κάποιο από τα todoς σας πρέπει να ολοκληρωθεί. Ένας τρόπος να χρησιμοποιήσετε το Wunderlist για τις σπουδές σας είναι να ορίσετε διαφορετική λίστα για κάθε μάθημα του εξαμήνου και να προσθέσετε σε αυτές το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, τις προθεσμίες για την παράδοση εργασιών και εξετάσεων, σημαντικές υπενθυμίσεις κτλ.

και μια εφαρμογή για τις ώρες που διαβάζετε:

Whitenoise

Θέλετε να αποκλείσετε τους εξωτερικούς θορύβους που σας αποσπούν την προσοχή από το διάβασμα σας (π.χ. τις ενοχλητικές ομιλίες στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης ή του διπλανού διαμερίσματος ή το θόρυβο έξω από το παράθυρο σας); Με το White Noise μπορείτε να αντικαταστήσετε το θορυβώδες περιβάλλον με τα ήρεμα κύματα του ωκεανού ή το γλυκό κελάιδισμα των πουλιών. Η εφαρμογή περιλαμβάνει πάνω από 30 ήχους και μπορείτε να κατεβάσετε ακόμη περισσότερους για ελεύθερη χρήση μέσω του web store. Επίσης, μπορείτε να συνδυάσετε ήχους και να δημιουργήσετε τις δικές σας λίστες αναπαραγωγής, έτσι ώστε να εναλλάσετε τους ήχους που ακούτε π.χ. από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου στην απαλή βροχή που πέφτει στο τζάμι του παραθύρου σας. Μπορείτε, επίσης, να το χρησιμοποιήσετε για να χαλαρώσετε κατά την διάρκεια της ημέρας ή πριν τον ύπνο ή ακόμη για να αντικαταστήσετε το ενοχλητικό ξυπνητήρι σας. Με το White Noise θα μπορείτε να ξυπνάτε ήρεμα ακούγοντας τους αγαπημένους σας ήχους.

 


 

Aπόφοιτος του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού στη Maserati

 

Ο Έλληνας Αλέξανδρος Λιώκης, σχεδιαστής  αυτοκινήτων (Alfa Romeo, Maserati)  μιλά από το  Μουσείο Αυτοκινήτου του Τορίνο.


maserati

 

 


  

Πρόσκληση σε φοιτητές και νέους ερευνητές από το ICT

 

Στο πλαίσιο των ICT (Information and Communications Technologies/ Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών) 2015, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απευθύνει πρόσκληση σε νέους ερευνητές, φοιτητές και εφευρέτες που δραστηριοποιούνται σε τομείς που εμπίπτουν στο πλαίσιο των πολιτικών ICT να λάβουν μέρος στο συνέδριο ICT 2015.

Το συνέδριο “ICT 2015 – Innovate, Connect, Transform” πρόκειται να λάβει χώρα στη Λισσαβώνα, Πορτογαλία στις 6-8 Νοεμβρίου 2015 και θα εστιάσει στο πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 (Horizon 2020) – το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για τη Έρευνα και την Καινοτομία που καλύπτει την περίοδο 2014-2020.

Στους φοιτητές, νέους ερευνητές και εφευρέτες θα παρασχεθούν:

 • διευκόλυνση των ανταλλαγών γνώσης και συναντήσεις μαθητείας με έμπειρους ερευνητές, τεχνοκράτες και επιχειρηματίες
 • παρουσίαση των τρέχοντων ερευνητικών προγραμμάτων, πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων στο πλαίσιο των ICT
 • Διαδικτυακή διασύνδεση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ICT2015, του λογαριασμού @ICT2015eu #ICT2015 στο κοινωνικό δίκτυο twitter και του δικτύου φοιτητών, νέων ερευνητών και εφευρετών
 • Μετακίνηση και διαμονή (αεροπορικά ή σιδηροδρομικά ειστήρια εντός της Ευρώπης και διαμονή σε κοντινό ξενοδοχείο; παρέχεται δωρεάν διατροφή στο πλαίσιο του συνεδρίου).

Επιπλέον θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν, να επικοινωνούν, να συμμετέχουν και να συζητούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ICT 2015. Θα διαχωριστούν σε ομάδες με κριτήρια το υπόβαθρο και τα ενδιαφέροντά τους. Κάθε ομάδα θα αναλάβει διαφορετικά καθήκοντα και θα κληθεί να παρουσιάσει το έργο της κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Κριτήρια συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες φοιτητές πρέπει:

 • να μην είναι μεγαλύτεροι από 30 ετών
 • να διαθέτουν την ιθαγένεια ενός κράτους-μέλους της ΕΕ ή μιας εκ των συνδεδεμένων χωρών στο πρόγραμμα Οριζοντας 2020
 • να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (εάν πρόκειται για νέους εφευρέτες)
 • να είναι εγγεγραμμένοι σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα/ ερευνητικό ινστιτούτο με έδρα εντός ΕΕ ή σε κάποιο εκ των συνδεδεμένων χωρών και/ή να διακρίνονται από έντονο ενδιαφέρον για τους τομείς ICT
 • να έχουν καλή κατανόηση της Αγγλικής γλώσσας τόσο στο γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο

Προθεσμία: 31 Μαϊου 2015

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 


 

Erasmus+ Master Loans: Φοιτητικά δάνεια 2015

για Μεταπτυχιακά!

ERASMUS copy

Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Erasmus+ εντάσσεται μια νέα δράση με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Erasmus+ Master Loans». Πρόκειται για τη χορήγηση φοιτητικών δανείων με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής σε όσους ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν ένα πλήρη κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τη χώρα απόκτησης του βασικού τίτλου σπουδών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα λήψης δανείου ποσού έως 12.000 ευρώ για παρακολούθηση προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών διάρκειας ενός έτους και έως 18.000 ευρώ για παρακολούθηση προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών διετούς φοίτησης.

Το ΙΚΥ, Εθνική Μονάδα Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης των ελληνικών τραπεζών προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Erasmus+ Master Loans».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων μετά από διαδικασία επιλογής θα αναρτήσει τον κατάλογο των τραπεζών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα χορηγούν τα δάνεια.

Η ημερομηνία έναρξης χορήγησης των φοιτητικών δανείων δεν έχει οριστεί ακόμη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οποιαδήποτε νεότερη πληροφορία σχετικά με τη δράση «Erasmus+ Master Loans» θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ:http://www.iky.gr


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diploma Supplement Label DSL logo

ECHE 2014-2020 ECHEsm