ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Κοζάνη

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη βρίσκεται σε απόσταση τριών χλμ. από το κέντρο της πόλης. Η πρόσβαση είναι εύκολη με αστική συγκοινωνία ή με αυτοκίνητο.

Το campus καλύπτει έκταση 200 στρεμμάτων με εκτεταμένες περιοχές πρασίνου που περιβάλλουν τα κτιριακά συγκροτήματα, στα οποία στεγάζονται οι Σχολές και οι άλλες υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Τα κτίρια, συνολικού εμβαδού 30.000 τ.μ., περιλαμβάνουν σύγχρονες εγκαταστάσεις αιθουσών διδασκαλίας, ερευνητικών εργαστηρίων, γραφείων και βιβλιοθηκών. Μαθήματα σε μεγάλα ακροατήρια καθώς και επιστημονικά συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις γίνονται στα δυο αμφιθέατρα.

Τρία μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα στεγάζουν τις φοιτητικές εστίες σε μικρή απόσταση από το κεντρικό κτίριο όπου λειτουργεί και η Φοιτητική Λέσχη.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν γήπεδο μπάσκετ κλειστό και ανοικτό, γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, αίθουσα γυμναστικής και χορού. Το γυμναστήριο διοργανώνει κάθε χρόνο εσωτερικά πρωταθλήματα πολλών αγωνισμάτων και συμμετέχει σε διαπανεπιστημιακά πρωταθλήματα.

Στην ίδια έκταση υπάρχει το κτίριο του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) Δυτικής Μακεδονίας. Φιλοξενεί ερευνητικά εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας και τη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος.

Μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες του campus είναι το εκκλησάκι των Τριών Ιεραρχών. Ο περιβάλλον χώρος του χρησιμοποιείται από τους φοιτητές ως χώρος ψυχαγωγίας και πολιτισμικών εκδηλώσεων.

  • Ε.Λ.Κ.Ε.

    Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων κι Έρευνας